סוגי בריחת שתן | מה ההבדל בין דליפת שתן לבריחת שתן ?

מאת: דנ-אל אונליין

בריחת שתן
סוגי בריחת שתן | מה ההבדל בין דליפת שתן לבריחת שתן ? 2

ההגדרה הרפואית של בריחת שתן או לדליפת שתן היא “אובדן שתן בלתי רצוני“. מדובר במצב שכיח שכשליש מהנשים הבוגרות סובלות ממנו לפחות פעם אחת בשבוע. כ־15% מהנשים סובלות מבריחת שתן חמורה בחיי היומיום הגורמת לשינוי שלילי באיכות חייהן.

הפתרון היעיל ביותר עבור אנשים הסובלים מבריחת שתן מכל הסוגים הם מוצרי הספיגה וחיתולים למבוגרים, ופדים לבריחת שתן . מוצרי הספיגה מעניקים פתרון קל ומהיר.

סוגי בריחת שתן (דליפת שתן):

דליפת שתן במתח:

צחוק, שיעול או עיטוש עלולים לגרום לבריחת שתן (40-60% מהמקרים המאובחנים). כאשר אנו צוחקים, משתעלים, מתעטשים או צועקים, השופכה אינה מסוגלת לשמור על השתן בשלפוחית ​​השתן. כלומר, הלחץ שמופעל על ידי שלפוחית ​​השתן עולה על עמידות השופכה, כאשר הלחץ התוך בטני מוגבר והתכווצות סוגר השופכה אינה מספיקה. זהו הסוג הנפוץ ביותר של בריחת שתן. ניתן לראות בריחת שתן בעת ​​פעילות גופנית או הרמת משקולות.

בריחת שתן דחופה:

הרצון הפתאומי להשתין שלא ניתן לשלוט בו. לא ניתן לדחות שתן ומתרחשת דליפת שתן לא רצונית. הפרעה זו מכונה “שלפוחית ​​השתן יתר על המידה” ועלולה לנבוע מהפרעות במערכת העצבים (נוירוגניות) או מסיבה לא ידועה (אידיופתית). המטופל חווה את זה כצורך חזק ודחוף במתן שתן המופיע פתאום ולא ניתן לדחותו.

בריחת שתן מעורבת:

שילוב של שני הסוגים לעיל. הגורם לה בדרך כלל אידיופטי או נוירוגני, ועלול להופיע או להחמיר בגלל טראומה, הקרנות, עצירות או גורמים אחרים לבריחת שתן.

בריחת שתן:

במקרים מסוימים, החולים אינם מסוגלים לרוקן את שלפוחית ​​השתן לחלוטין; כתוצאה מכך הוא עולה על גדותיו ויוצר רושם מוטעה של בריחת שתן. שלפוחית ​​השתן עשויה להתמלא עד גדותיה כאשר קיימת חסימה בשופכה או כאשר השלפוחית ​​אינה מסוגלת לבצע את הצירים הדרושים לצורך הטלת שתן, כלומר כאשר היא היפוטונית. במקרה זה אנו צופים דליפת שתן לא רצונית.

בריחת שתן מוחלטת:

נשים הסובלות מסטייה של הצינורית בשופכה חוות בריחת שתן מוחלטת.קטגוריה מסוימת של בריחת שתן היא הרטבת לילה . אנו יודעים כי במהלך הלילה הכליות מייצרות יותר שתן: כאשר הגוף נוטה, זרימת הדם לכליות גדלה וגם ייצור השתן עולה בהתאם. כאשר אנו שוכבים וישנים, ההרפיה השרירית המתקבלת מאפשרת דליפת שתן. מצבים רפואיים רבים מעלים גם את הסיכון לדליפת שתן בן לילה. אלה כוללים סוכרת, דלקות בדרכי השתן, סידן דרכי השתן, במיוחד סחורות בשלפוחית ​​השתן, וכן חריגות אנטומיות באזור. פירוש הדבר שלעתים קרובות המטופל עשוי להשתין מבלי ששלפוחית ​​השתן שלו תהיה ריקה לחלוטין. לרוב המטופל אינו מודע לעובדה ששלפוחית ​​השתן שלו אינה מתרוקנת.

*כל האמור לעיל נאמר ללא כל התייחסות מעמיקה ובחינת נסיבות מקרה ספציפי ועובדותיו ואינו מהווה ולא יהווה בעתיד ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה ולא יהווה כל המלצה לנקיטת הליכים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. כל המסתמך על האמור בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול עליו בלבד.

מאמרים חדשים באתר

עזרי הליכה וניידות

עזרי הליכה לקשישים: שיפור איכות החיים והעצמאות בגיל השלישי

המאמר דן ביתרונות השימוש בעזרי הליכה לקשישים, תוך הדגשת השפעתם החיובית על איכות החיים והבריאות הכללית. עזרי הליכה, כגון מקלות הליכה, הליכונים וקביים, מסייעים בשיפור היציבות, הפחתת הסיכון לנפילות והגברת הביטחון העצמי. בנוסף, הם מאפשרים לקשישים לשמור על עצמאותם ולהשתתף בפעילויות יומיומיות בצורה בטוחה ונוחה יותר. המאמר מציג מחקרים וממצאים עדכניים הממחישים את החשיבות של התאמת עזרי הליכה לצרכים האישיים של כל קשיש, ומציע המלצות לשימוש נכון ויעיל בהם.

קרא עוד »
כסאות גלגלים

לוקחים שליטה: כסא גלגלים עם שליטה אלחוטית הפתרון המושלם לניידות יקירכם

חיים עבור מי שנזקק לכיסא גלגלים, ובעיקר עבור המטפלים של אנשים אלו, מלאים באתגרים יומיומיים הקשורים לניידות ולשליטה בכיסא. בעוד כיסאות הגלגלים המודרניים מציעים מגוון

קרא עוד »
קלנועיות

מדריך מקיף לבחירת קלנועית: התאמה מושלמת לצרכים האישיים שלך

המאמר עוסק במדריך לבחירת קלנועית שמתאימה לצרכים האישיים שלך. הוא מספק תובנות על הגורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת קלנועית, כגון נוחות, בטיחות, טווח נסיעה, מהירות, משקל נשיאה, ותנאי השטח בהם תשתמשו. בנוסף, המאמר מציע טיפים לבחירת הדגם הנכון, כולל התייחסות למותגים מובילים, שירות לקוחות ואחריות. מטרת המאמר היא לסייע לקוראים לקבל החלטה מושכלת שתשפר את איכות חייהם ותענה על צרכיהם היומיומיים.

קרא עוד »
קלנועיות

שילוב חכם: מדריך לשימוש ברולטורים וקלנועיות בחיי היומיום

המאמר עוסק בשילוב בין רולטורים וקלנועיות, ומספק תובנות על היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם. הוא מציג דרכים לשלב בין השניים כדי לשפר את הניידות והעצמאות של אנשים עם מוגבלויות תנועה. המאמר מתמקד בקלנועיות, ומסביר כיצד הן יכולות להוות פתרון יעיל במצבים מסוימים, תוך הדגשת החשיבות של התאמה אישית לצרכים הייחודיים של המשתמשים. בנוסף, המאמר מציע טיפים לבחירת הכלי המתאים ביותר ומדגיש את החשיבות של ייעוץ מקצועי בתהליך הבחירה.

קרא עוד »
קלנועיות

אביזרים חדשניים לשדרוג חוויית השימוש בכסאות גלגלים חשמליים

המאמר עוסק באביזרים נוספים לכסאות גלגלים חשמליים וקלנועיות, המיועדים לשפר את הנוחות, הבטיחות והניידות של המשתמשים. הוא סוקר מגוון רחב של אביזרים, כולל מערכות תאורה, מושבים מותאמים אישית, מתקני אחסון, ומערכות ניווט מתקדמות. בנוסף, המאמר מציג חידושים טכנולוגיים בתחום ומדגיש את החשיבות של התאמה אישית לצרכים הייחודיים של כל משתמש. מטרת המאמר היא להעלות את המודעות לאפשרויות השונות הקיימות בשוק ולסייע למשתמשים ולמטפלים לבחור את האביזרים המתאימים ביותר לשיפור איכות החיים.

קרא עוד »
× רוצה עזרה בוואטספ?
דילוג לתוכן