מה תפקידו של מטפל סיעודי?

female-doctor-using-stethoscope-check-old-woman-heart-nursing-home

מהלך תקופת ההזדקנות מבוגרים רבים מגיעים למצב שהם מתקשים בניהול שגרת חיים יומיומית רגילה לבדם ואז מגיע צורך להיעזר במטפל סיעודי צמוד שידאג לכל הצרכים שלהם.

מאת: דנ-אל אונליין

פקידו של מטפל סיעודי
מה תפקידו של מטפל סיעודי? 2

תפקיד של מטפל סיעודי כולל אחריות מלאה על הטיפול הפיזי והתמיכה הרגשית והנפשית של מבוגרים שאינם יכולים לטפל בעצמם עקב מחלה, פציעה או נכות, תפקיד המטפל הסיעודי הוא לדאוג לכל צרכי המטופל וללוות אותו גם בסוגיות אדמיניסטרטיביות כמו ניהול פיננסי או רכישת צרכים לחיי היום יום.

מטפלים סיעודיים מאפשרים לקשישים להמשיך לגור במקום היקר להם מהכל הבית שלהם, הבית הוא הסביבה התומכת והמוכרת עבור קשישים שלא יצטרכו לעבור לגור בבית אבות סיעודי וגם סביבה חדשה.

אם הגעתם להחלטה כי יש צורך במטפל סיעודי צמוד מוטלת עליכם עכשיו בחירת מטפל שיכנס לביתכם שזהו משימה בהחלט לא פשוטה.

יש לבחון את כל ההיבטים ולהכיר את הנושא מקרוב, חשוב לחקור את החברות הסיעודיות הפועלות לבחור מטפל מתאים לצרכים שלכם שיהיה צמוד אליכם 24/7 ביממה חשוב שתכירו את הזכויות שלכם במחיצתו ושתרגישו נוח ובטוח בסביבתו.

מטפל סיעודי לטיפול בניהול משק בית

מטפל סיעודי אחרי לכל פעולות משק הבית שלכם החל מניקיון וסדר של כל חדרי הבית ועד שמירה על סטריליות באזור של מטבח שירותים ואמבטיה.

על פי המוסד לביטוח לאומי פעולות הסדר והניקיון יבוצעו בחדרי הבית שבהם משתמש הקשיש: במטבח, בפינת האוכל, בחדר האמבטיה, בשירותים, בחדר השינה (אם בן הזוג ישן בנפרד, גם בחדר השינה הנוסף) חדר מגורים (סלון) אחד בדירה, טאטוא הבית, ניקוי וניגוב אבק, שטיפת רצפות בחדר הקשיש (לא רק ניגוב), אחזקה בסיסית של ניקיון המטבח, ניקיון היגייני של האמבטיה והשירותים, בישול אוכל, תוך התאמה למצב התזונתי של הקשיש, כביסה קלה ביד או כביסה במכונת כביסה, גיהוץ בגדים ועד קניות וסידורים מחוץ לבית.

התאמת כסא רחצה לצרכים של מבוגרים סיעודיים

מציאת כסא מקלחת עם התאמה למשקל, למבנה הגוף יכולה להיות גם היא תהליך מורכב הכולל בחינות רבות של האביזרים הנלווים. לפני הרכישה בצעו מחקר שוק באינטרנט וברשתות שיווק מוכרות, הכירו את החברות שמוכרות כסא רחצה לאמבטיה, הכירו את האפשרויות העומדות לרשותכם, בחנו האם קיים תו תקן, מה כוללת תעודת אחריות ואיכות של הכסא. אחרי הכל זה מוצר בסיסי שצריך להישאר איתכם זמן רב ולהעניק לכם נוחות וביטחון מקסימלי.

מטפל סיעודי צמוד סיוע בפעילויות אישיות ויומיומית

מטפל סיעודי אחראי לכל הפעולות השגרתיות של מטופל החל מרחצה, הלבשה ועד צרכים בסיסיים ביותר כמו לקום מהמיטה בכל בוקר, שנת צהריים וערב. על פי המוסד לביטוח לאומי הפעולות כוללות: הלבשת הקשיש, אכילה, רחצה, טיפול בהיגיינה אישית, החלפת מוצרי ספיגה ומצעים, ניידות בבית ומחוץ לבית ועד השגחה צמודה.

חשוב לדעת כי המטפל סיעודי לא צריך לענות על צרכים של בני משפחה אחרים. הטיפול אינו כולל שירותים שנועדו לסייע בטיפול הרפואי בקשיש, או שירותים שנועדו לשנות את תנאי מגוריו, או עזרה בקניית ציוד לבית, או עזרים אישיים וכדומה.

מטפל סיעודי סיוע ומעקב לטיפול רפואי

מטפל סיעודי אחראי לנהל את לוח הזמנים של המטופל לקחת אותו לרופא המשפחה או לטיפולים הקשורים למחלתו של המטופל. מעקב צמוד אחר תופעות לוואי הקשורות בתרופות שהמטופל לוקח ומעקב צמוד אחר מצבו הרפואי.

על פי המוסד לביטוח לאומי הפעולות כוללות: סיוע לקשיש בעת נטילת התרופות שנרשמו לו על ידי הרופא המטפל, והוכנו למטפל מראש, להזכיר לקשיש לקחת תרופות ו/או להגיש לו את התרופות בעת הצורך, להגיש לקשיש כוס מים לנטילת התרופה כולל סיוע טכני בנטילת התרופות: להגיש לו את התרופה, לקרב אותה לפיו, לסייע לו בתנוחה נכונה שתקל עליו בנטילת התרופה, לחצות את הטבלייה וכדומה.

בנוסף, חשוב לדעת כי במידה והקשיש אושפז בבית חולים הוא יהיה זכאי לקבל שירותי סיעוד במשך 30 הימים הראשונים לאשפוז.

תכנית הטיפול בזמן האשפוז תהיה על פי צרכי הקשיש ובתיאום עם בני משפחתו. לאחר השחרור מבית החולים יהיה אפשר להשלים את שעות הטיפול החסרות.

*כל האמור לעיל נאמר ללא כל התייחסות מעמיקה ובחינת נסיבות מקרה ספציפי ועובדותיו ואינו מהווה ולא יהווה בעתיד ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה ולא יהווה כל המלצה לנקיטת הליכים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. כל המסתמך על האמור בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול עליו בלבד.

מאמרים חדשים באתר

כסאות גלגלים

לוקחים שליטה: כסא גלגלים עם שליטה אלחוטית הפתרון המושלם לניידות יקירכם

חיים עבור מי שנזקק לכיסא גלגלים, ובעיקר עבור המטפלים של אנשים אלו, מלאים באתגרים יומיומיים הקשורים לניידות ולשליטה בכיסא. בעוד כיסאות הגלגלים המודרניים מציעים מגוון

קרא עוד »
קלנועיות

מדריך מקיף לבחירת קלנועית: התאמה מושלמת לצרכים האישיים שלך

המאמר עוסק במדריך לבחירת קלנועית שמתאימה לצרכים האישיים שלך. הוא מספק תובנות על הגורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת קלנועית, כגון נוחות, בטיחות, טווח נסיעה, מהירות, משקל נשיאה, ותנאי השטח בהם תשתמשו. בנוסף, המאמר מציע טיפים לבחירת הדגם הנכון, כולל התייחסות למותגים מובילים, שירות לקוחות ואחריות. מטרת המאמר היא לסייע לקוראים לקבל החלטה מושכלת שתשפר את איכות חייהם ותענה על צרכיהם היומיומיים.

קרא עוד »
קלנועיות

שילוב חכם: מדריך לשימוש ברולטורים וקלנועיות בחיי היומיום

המאמר עוסק בשילוב בין רולטורים וקלנועיות, ומספק תובנות על היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם. הוא מציג דרכים לשלב בין השניים כדי לשפר את הניידות והעצמאות של אנשים עם מוגבלויות תנועה. המאמר מתמקד בקלנועיות, ומסביר כיצד הן יכולות להוות פתרון יעיל במצבים מסוימים, תוך הדגשת החשיבות של התאמה אישית לצרכים הייחודיים של המשתמשים. בנוסף, המאמר מציע טיפים לבחירת הכלי המתאים ביותר ומדגיש את החשיבות של ייעוץ מקצועי בתהליך הבחירה.

קרא עוד »
קלנועיות

אביזרים חדשניים לשדרוג חוויית השימוש בכסאות גלגלים חשמליים

המאמר עוסק באביזרים נוספים לכסאות גלגלים חשמליים וקלנועיות, המיועדים לשפר את הנוחות, הבטיחות והניידות של המשתמשים. הוא סוקר מגוון רחב של אביזרים, כולל מערכות תאורה, מושבים מותאמים אישית, מתקני אחסון, ומערכות ניווט מתקדמות. בנוסף, המאמר מציג חידושים טכנולוגיים בתחום ומדגיש את החשיבות של התאמה אישית לצרכים הייחודיים של כל משתמש. מטרת המאמר היא להעלות את המודעות לאפשרויות השונות הקיימות בשוק ולסייע למשתמשים ולמטפלים לבחור את האביזרים המתאימים ביותר לשיפור איכות החיים.

קרא עוד »
קלנועיות

השפעת עזרי הליכה על איכות החיים והבריאות הכללית: מבט מעמיק

המאמר בוחן את השפעת השימוש בעזרי הליכה, בדגש על קלנועיות, על הבריאות הכללית של המשתמשים. המחקר מתמקד בהיבטים פיזיים, נפשיים וחברתיים, ומציג נתונים על שיפור בניידות, הפחתת כאבים ושיפור באיכות החיים. כמו כן, נדונה השפעת הקלנועיות על תחושת העצמאות והביטחון העצמי של המשתמשים. המאמר מסכם כי השימוש בקלנועיות יכול לתרום לשיפור משמעותי בבריאות הכללית, אך מדגיש את הצורך בהתאמה אישית ובמעקב רפואי.

קרא עוד »
× רוצה עזרה בוואטספ?
דילוג לתוכן