רכיבי תזונה עיקריים בהדסה לאנצ':
חלבון ביצה – מכיל את כל חומצות האמינו שהגוף צריך ובינהן את חומצות האמינו החיוניות שהגוף אינו יכול לסנתז באופן עצמאי. בנוסף, היחס בין חומצות האמינו בחלבון ביצה מאפשר ספיגה מירבית וניצול מירבי לבניית חלבונים בגוף. חלבון ביצה בעל ערך ביולוגי 100. 1
שמן קנולה – מכיל כמות גדולה יחסית של שומן חד בלתי רווי (אומגה 3) אשר מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול וטריגליצרידים בדם, ומקטין חימצון של כולסטרול LDL.ן 2,3
סיבים תזונתיים מסיסים – סיבים אלו מזרזים את תהליך התרוקנות המעיים ותורמים לשגשוג הפלורה הטבעית במעי הגס. בנוסף, קושרים אליהם כולסטרול LDL בדם וכן גלוקוז עודף אצל סוכרתיים. 4,5
תכונות ויתרונות הדסה לאנצ':
• בטעם נייטרלי.
• ללא לקטוז
• מופחת נתרן
• משווק באריזות של 1 ק"ג
• בכשרות בד"צ
• פרווה
אופן ההכנה:
יש לערבב את האבקה היטב בתוך המזון המבושל. כמות האבקה תותאם לגודל המנה המוגשת, לדוגמא: קערית מרק (250 מ"ל): 2-3 כפות מדידה של הדסה לאנצ'. פירה/אורז מבושל (1 כוס): 1-2 כפות מדידה של הדסה לאנצ'. בחלק מהמאכלים ניתן לערבב הדסה לאנצ' גם בשלב הבישול עצמו, למשל בבלילה של חביתה או קציצות לפני הטיגון.
טבלת ערכים תזונתיים בהדסה לאנצ':
ערכים תזונתיים | 100 גר' | 1 כף מדידה |
אנרגיה (קלוריות) | 449 | 98 |
חלבונים (גר') | 11.4 | 2.5 |
סך פחמימות (גר') | 62.7 | 13.8 |
מתוכן סוכרים (גר') | 0.8 | |
סך שומנים (גר') | 16.1 | 3.5 |
ח.שומן רוויות (גר') | 1.0 | |
סיבים (גר') | 4.0 | |
כולסטרול (מ"ג) | 0 | |
זרחן (מ"ג) | 11 | |
אשלגן (מ"ג) | 142 | |
נתרן (מ"ג) | 181 | |
רכיבים: מלטודקסטרין, שמן קנולה מזוכך, חלבון ביצה, עמילן מעובד, סיבים תזונתיים.
אלרגנים: מכיל ביצים. עלול להכיל: חלב, סויה, גלוטן (חיטה), שומשום.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.