דרכים לחיזוק מערכת החיסון אצל מבוגרים

portrait-old-man-with-bandaid-shoulder-isolated-white-background

בתקופת מגפת הקורונה חלה מודעות הולכת וגדלה בכל הנוגע לחיזוק מערכת החיסון אצל מבוגרים, בשנים האחרונות אנו רואים כי יש תהליכים מגוונים המתרחשים אצל מבוגרים הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטלית המשפיעים באופן ישיר על תפקוד תקין של מערכת החיסון שלהם.

מאת: דנ-אל אונליין

דרכים לחיזוק מערכת החיסון
דרכים לחיזוק מערכת החיסון אצל מבוגרים 2

כיום, יש דרכים מגוונות בהם ניתן לחזק את מערכת החיסונית באופן שגרתי כמו שמירה על תזונה נכונה ודיאטה, הפחתת כמות סוכר ופחמימות, שמירה על פעילות גופנית, ואיזון מתח נפשי.

איזון מתח וחרדה לחיזוק המערכת החיסונית

ראשית חשוב להיות מודעים ולבחור באופן מודע לשמור על אורח חיים בריא. אורח חיים שמכיל מתח נפשי סטרס בעבודה או במצבים משפחתיים שונים משפיע באופן ישיר על מערכת החיסון של כל אדם ובמיוחד אצל מבוגרים. בגיל השלישי מערכת החיסון חלשה יותר ולכן מתח, טראומות ומצב נפשי רע הם מפתח לבעיות ומחלות שונות. חשוב להפחית מתח ככל שניתן בגיל מבוגר וזאת בגלל שהם הגורמים הראשונים לפגיעה משמעותית במערכת החיסון ובבריאות.

להלן מספר כללים בסיסיים על מנת לשמור על מערכת החיסון בחיי השגרה:

  • שלבו דיאטה עשירה בפירות וירקות
  • שלבו בתפריט היומי צמחים ותבלינים מחממים.
  • הפסיקו לעשן
  • הקפידו על פעילות גופנית באופן קבוע לפחות שלוש פעמים בשבוע.
  • שמרו על משקל מאוזן ובריא.
  • השתמשו ציוד רפואי למבוגרים שיכול לתמוך ולסייע לכם אם אתם סובלים ממגבלה כלשהי.
  • במידת הצורך השתמשו בתוספי מזון למבוגרים
  • הקפידו על צריכת אלכוהול במתינות.
  • הקפידו על שעות שינה מאוזנות לפחות 8 שעות ביום
  • שמרו על היגיינה יומית כמו הקפדה על שטיפת ידיים לעיתים קרובות
  • שמרו על רוגע ומצב רוח חיובי, שמח ומאוזן
  • הקפידו על חיסונים שגרתיים למנוע מחלות זיהומיות.

מערכת החיסון אצל מבוגרים

אצל מבוגרים יכולת התגובה החיסונית של הגוף מצטמצמת משמעותית, ולכן נוצרים בגוף יותר זיהומים ויש סיכון לפתח את מחלת הסרטן. המסקנה של מחקרים רבים היא שקשישים נוטים יותר לחלות במחלות זיהומיות, וחשוב מכך, סביר יותר למות מהם. זיהומים בדרכי הנשימה, כולל שפעת, נגיף הקורונה ובמיוחד דלקת ריאות הם הגורם המוביל למוות אצל אנשים מעל 65 ברחבי העולם.ירידה בתגובה החיסונית לזיהומים הוכח על ידי התגובה של אנשים מבוגרים לחיסונים. כך למשך, מחקרים של חיסוני שפעת הראו כי עבור אנשים מעל גיל 65, החיסון הוא פחות יעיל בהשוואה לילדים בריאים (מעל גיל 2). אבל למרות הירידה ביעילות, חיסונים נגד שפעת ודלקת ריאות. הורידו באופן משמעותי את שיעורי המחלה והמוות אצל אנשים מבוגרים בהשוואה ללא חיסון.

בתקופה האחרונה יש יותר מודעות לחיסונים זאת בעקבות מגפת הקורונה מודעות לחשיבות שבמתן חיסונים למבוגרים עדות לכך ניתן למצוא בהמלצות של משרד הבריאות הישראלי בנושא: ישנם חיסונים המומלצים באופן גורף לבני 65 ומעלה כמו למשל חיסון נגד שפעת, שיש לקבל אחת לשנה (חיסון נגד שפעת מפחית עד 50% את הסיכוי לתמותה בקשישים) וישנם חיסונים שיש לקבל במצבים מסוימים בלבד כמו חיסון נגד נגיף הקורונה.

קשר בין תזונה נכונה לחסינות אצל קשישים

אנשים מבוגרים נוטים לאכול פחות ולעתים קרובות יש להם פחות מגוון של אבות המזון בתזונה. לכן חשוב לשלב גם תוספי תזונה שעשויים לעזור לאנשים מבוגרים לשמור על מערכת חיסונית בריאה יותר. חוסר בוויטמינים אצל מבוגרים למשל חוסר של אבץ, סלניום, ברזל, נחושת, חומצה פולית, וויטמינים A, B6, C, ו- E – מובילה לשינוי ישיר התגובות החיסוניות בבעלי חיים, כפי שנמדד במבחנה. עם זאת, ההשפעה של שינויים אלה במערכת החיסון על בריאותם של בעלי חיים היא פחות ברורה, ואת ההשפעה של ליקויים דומים על התגובה החיסונית.

*כל האמור לעיל נאמר ללא כל התייחסות מעמיקה ובחינת נסיבות מקרה ספציפי ועובדותיו ואינו מהווה ולא יהווה בעתיד ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה ולא יהווה כל המלצה לנקיטת הליכים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. כל המסתמך על האמור בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול עליו בלבד.

מאמרים חדשים באתר

כסאות גלגלים

לוקחים שליטה: כסא גלגלים עם שליטה אלחוטית הפתרון המושלם לניידות יקירכם

חיים עבור מי שנזקק לכיסא גלגלים, ובעיקר עבור המטפלים של אנשים אלו, מלאים באתגרים יומיומיים הקשורים לניידות ולשליטה בכיסא. בעוד כיסאות הגלגלים המודרניים מציעים מגוון

קרא עוד »
קלנועיות

מדריך מקיף לבחירת קלנועית: התאמה מושלמת לצרכים האישיים שלך

המאמר עוסק במדריך לבחירת קלנועית שמתאימה לצרכים האישיים שלך. הוא מספק תובנות על הגורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת קלנועית, כגון נוחות, בטיחות, טווח נסיעה, מהירות, משקל נשיאה, ותנאי השטח בהם תשתמשו. בנוסף, המאמר מציע טיפים לבחירת הדגם הנכון, כולל התייחסות למותגים מובילים, שירות לקוחות ואחריות. מטרת המאמר היא לסייע לקוראים לקבל החלטה מושכלת שתשפר את איכות חייהם ותענה על צרכיהם היומיומיים.

קרא עוד »
קלנועיות

שילוב חכם: מדריך לשימוש ברולטורים וקלנועיות בחיי היומיום

המאמר עוסק בשילוב בין רולטורים וקלנועיות, ומספק תובנות על היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם. הוא מציג דרכים לשלב בין השניים כדי לשפר את הניידות והעצמאות של אנשים עם מוגבלויות תנועה. המאמר מתמקד בקלנועיות, ומסביר כיצד הן יכולות להוות פתרון יעיל במצבים מסוימים, תוך הדגשת החשיבות של התאמה אישית לצרכים הייחודיים של המשתמשים. בנוסף, המאמר מציע טיפים לבחירת הכלי המתאים ביותר ומדגיש את החשיבות של ייעוץ מקצועי בתהליך הבחירה.

קרא עוד »
קלנועיות

אביזרים חדשניים לשדרוג חוויית השימוש בכסאות גלגלים חשמליים

המאמר עוסק באביזרים נוספים לכסאות גלגלים חשמליים וקלנועיות, המיועדים לשפר את הנוחות, הבטיחות והניידות של המשתמשים. הוא סוקר מגוון רחב של אביזרים, כולל מערכות תאורה, מושבים מותאמים אישית, מתקני אחסון, ומערכות ניווט מתקדמות. בנוסף, המאמר מציג חידושים טכנולוגיים בתחום ומדגיש את החשיבות של התאמה אישית לצרכים הייחודיים של כל משתמש. מטרת המאמר היא להעלות את המודעות לאפשרויות השונות הקיימות בשוק ולסייע למשתמשים ולמטפלים לבחור את האביזרים המתאימים ביותר לשיפור איכות החיים.

קרא עוד »
קלנועיות

השפעת עזרי הליכה על איכות החיים והבריאות הכללית: מבט מעמיק

המאמר בוחן את השפעת השימוש בעזרי הליכה, בדגש על קלנועיות, על הבריאות הכללית של המשתמשים. המחקר מתמקד בהיבטים פיזיים, נפשיים וחברתיים, ומציג נתונים על שיפור בניידות, הפחתת כאבים ושיפור באיכות החיים. כמו כן, נדונה השפעת הקלנועיות על תחושת העצמאות והביטחון העצמי של המשתמשים. המאמר מסכם כי השימוש בקלנועיות יכול לתרום לשיפור משמעותי בבריאות הכללית, אך מדגיש את הצורך בהתאמה אישית ובמעקב רפואי.

קרא עוד »
× רוצה עזרה בוואטספ?
דילוג לתוכן