אנשי העולם המודרני של 2021 חכמים יותר, מתוחכמים יותר ומודעים יותר. חלקנו נמצאים בראש הפירמידה של Maslow ועל כן מרשים לעצמנו לעסוק יותר במחשבות על המימוש העצמי שלנו, על הנקודה בה אנחנו נמצאים בחיים וכיצד ניתן להפוך את חיינו לבריאים ואיכותיים יותר, ובצדק.

file

מאת: אלי גל , מכון Brain-Train

בשנים האחרונות עלתה המודעות בנושא מהו אורך חיים “נכון” יותר עבורנו . מחקרים רבים מראים את הקשר שבין לחץ נפשי ותזונה לקויה, למצב פיזי ירוד, ועל הקשר שבין פעילות ספורטיבית ותזונה נכונה לאיכות חיים טובה יותר. אנו דואגים לאכול נכון, לעשות ספורט כמה שאפשר ובגדול משתדלים לשמור על אורח חיים מאוזן. בכתבה קצרה זו ארצה לחשוף אתכם לפן נוסף שמקושר גם הוא לאורח חיים נכון יותר ולשיפור חלק מהותי מאד בגופנו ואולי החשוב ביותר- המוח. Doidge Norman ,פסיכיאטר וכתב מדעי עטור פרסים, מחבר הספר “המוח הגמיש”, מתאר כיצד חלקים של המוח “לומדים” למלא את מקומם של חלקים אחרים שנפגעו ומציג באור חדש ומפתיע את היכולת האנושית להשתנות ואת הקשר המסקרן בין גוף לנפש.

טעות נפוצה אומרת שהמוח הוא שריר. המוח אינו שריר והוא מורכב מכמות גדולה של תאי עצב. התנהגות המוח דומה לפעילותו של שריר, שכן בדיוק כמו שריר אשר מתחזק כאשר עובדים עליו, כך גם המוח. כאשר מתרגלים את המוח בתרגילי זיכרון, תשבצים ומגוון פעילויות נוספות הוא מתחזק, הזיכרון משתפר ויכולת החשיבה משתפרת גם היא.

untitled image

אנו יודעים היום שעם הגיל מתרחשת נסיגה טבעית ביכולת הקוגנטיביות שלנו כתוצאה משינויים שחלים על המוח. בניגוד לגישה הקלאסית שרווחה בקרב הקהילה המדעית במשך שנים ארוכות, לפיה המוח הוא מכונה שעתידה להת בלות עם השנים, הגישה הנוירופלסטית מניחה כי תאי מוח חדשים נוצרים כל הזמן ויוצרים ביניהם קשרים חדשים המהווים גורם מגן מפני נסיגה קוגנטיבית.

מחקרים בנושא פלסטיות המוח מראים כי מוח מבוגר הינו גמיש ואדפטיבי ונתון לשינוי בכל זמן. כלומר, תפקוד המוח בכל גיל ובפרט בגיל מבוגר, תלויה בנו – בכמות ואיכות האימון אשר נקדיש למוחינו.

איך זה קורה?

בשנים האחרונות מחקרים אמפיריים רבים מראים את ההשפעה של אימון קוגניטיבי על תפקודים קוגניטיבים במוח ושיפור הזיכרון בקרב אנשים מבוגרים. כמו כן נמצא כי משחקי וידאו ומשחקי מחשב עשו יים להביא לשיפור יכולות רבות במוח כולל קשב וריכוז, בזכות פיתוח היכולת לבצע משימות רבות במקביל – מולטי טאסקינג (2004 ,klinberg Olesen westernberg) כמובן שישנן דרכים רבות להשפיע על חיוניות המוח. למידה של דברים חדשים (שפות למשל, נגינה) יוצרת קשרים חדשים במוח, תזונה נכונה , פעילות גופנית ושינה משפיעים גם הם על פעילות תקינה של המוח.

לסיכום, אנו נוטים פעמים רבות להזניח את מוחינו. הוא במילא פעיל מעצמו וכביכול אין לנו שום השפעה או שליטה עליו. כמובן שזאת טעות וברגע שנבין שיש לנו את המסוגל ות לשלוט על המוח שלנו, לדאוג לו ולטפל בו בצורה נכונה נוכל להחזיר גם חלק משמעותי של השליטה בחיינו. בדיוק כפי שאנו דואגים לתפקוד תקין של שאר גופנו, מן ההגיון שנדאג בראש ובראשונה לאיבר שיש לו השפעה אדירה על כל פעילות שאנו מבצעים בין אם היא מוטרית או רגשית/ מחשבתית.

מכון בריין טריין הינו חדר כושר למוח והוא מרכז תחת קורת גג אחת מגוון כלים ושיטות עבודה:

  1. לאימון קוגניטיבי אפקטיבי ומציע שיטת אימון אינטגרטיבית ייחודית. השיטת מתבססת על מספר אלמנטים מרכזים:
  2. אימון באמצעות תוכנות מחשב יעודיות אשר מציעות למתאמן משימות לתרגול הכושר הקוגניטיבי במגוון תחומים: שיפור זיכרון על כל סוגיו, תפיסה מרחבית, תכנון והסקת מסקנות, קשב וריכוז ועוד .
  3. ביצוע הערכה בתחילת האימונים והערכה חוזרת לאחר שלושה חודשים בכדי לבחון שינויים אצל המתאמן.
  4. בניית תוכנית אימונים אישית המבוססת על ההערכה.
  5. אימונים שוטפים במכון ושילוב של משחקי קופסא אסטרטגיים.

לפרטים נוספים

טלפון : 09-7710036

אתר : https://idanbenabu.wpcomstaging.com/

*כל האמור לעיל נאמר ללא כל התייחסות מעמיקה ובחינת נסיבות מקרה ספציפי ועובדותיו ואינו מהווה ולא יהווה בעתיד ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה ולא יהווה כל המלצה לנקיטת הליכים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. כל המסתמך על האמור בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול עליו בלבד.
× רוצה עזרה בוואטספ?
דילוג לתוכן